• Kategoriler
    • Güncel
    • Etiketler
    • Popüler
    • World
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Kayıt Ol
    • Giriş

B12 Vitamini Sandığımızdan Daha mı Önemli?

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Çözüldü Sağlık
    2 İleti 2 Yayımlayıcılar 6 Bakış 2 Watching
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • Ceren GEZGİNC Çevrimdışı
      Ceren GEZGİN
      Son düzenleyen: regedit

Geçtiğimiz günlerde B12 vitamini hakkında bir video izledim. Anlattıkları belirtiler bende de vardı: unutkanlık, ani ruh hali değişimleri, halsizlik ve odaklanma güçlüğü… Bunun üzerine bu hafta hem B12 hem de D vitamini takviyesine başladım. Şaşırtıcı şekilde birkaç gün içinde kendimi çok daha enerjik, odaklanmış ve unutkanlığımdan büyük oranda kurtulmuş hissettim. Açıkçası tek bir vitaminin bu kadar fark yaratmasına inanmakta zorlanıyorum. Gerçekten B12 vitamini bu kadar etkili olabilir mi? Eğer öyleyse düzenli olarak kullanmamda bir sakınca var mı?

Seren KorkmazS 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • Seren KorkmazS Çevrimdışı
        Seren Korkmaz @Ceren GEZGİN
        Son düzenleyen:

@Ceren-GEZGİN Merhaba,

B12 vitamini düşündüğümüzden çok daha fazla sistem üzerinde rol oynar. Sinir hücrelerinin sağlığı, DNA üretimi ve enerji metabolizması için gereklidir. Eksikliği durumunda:

Unutkanlık, dikkat dağınıklığı

Ruh hali değişiklikleri, depresif hisler

Halsizlik, çabuk yorulma

Ellerde-ayaklarda uyuşma gibi nörolojik belirtiler
        görülebilir.

Dolayısıyla sizdeki iyileşmelerin önemli bir kısmı gerçekten B12 eksikliğinin desteklenmesiyle ilişkili olabilir. Bununla birlikte D vitamini de enerji, bağışıklık ve ruh hali üzerinde güçlü etkilere sahiptir. İkisini birlikte kullanmaya başlamış olmanız, farkı daha belirgin hissetmenizi sağlamış olabilir.

👉 Ancak şunu unutmamak gerekir:

Gereksiz yere ve uzun süre yüksek doz B12 almak her zaman gerekli değildir.

En doğrusu, bir kan testi ile B12 ve D vitamini seviyelerinizi ölçtürmek ve doktorunuzun önerisine göre düzenli takviye kullanmaktır.

Kısacası, evet bu vitaminler sandığınızdan daha önemli olabilir ama süreklilik kararı mutlaka hekim kontrolünde verilmelidir.

Sağlıklı günler dilerim,
        Uzm. Dr. Seren Korkmaz

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • R regedit marked this topic as a question
        • R regedit has marked this topic as solved
        • İlk ileti
          Son ileti
        İstatistikler

0

9

Kullanıcı

175