• Kategoriler
    • Güncel
    • Etiketler
    • Popüler
    • World
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Kayıt Ol
    • Giriş

Samsung Galaxy Watch FE

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Kullanıcı İncelemeleri
    1 İleti 1 Yayımlayıcılar 3 Bakış 1 Watching
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • Ceren GEZGİNC Çevrimdışı
      Ceren GEZGİN
      Son düzenleyen:

Ceren ben; bugün ikinci akıllı saatim Galaxy Watch FE ile kısa bir deneyim paylaşımı bırakıyorum. Aşağıdaki notlar, bir süredir rekabetçi oyunlar/cihazlarla haşır neşir ama akıllı saat tarafında pratik odaklı bir kullanıcının gözünden.
      Samsung Galaxy Watch FE.webp

Kısa özet

Galaxy Watch FE, günlük sağlık–fitness takibi ve bildirim/arama konforu için yeterli, kompakt bir Wear OS saat. Donanım ve sensör seti tatmin edici; arama kalitesi iyi, NFC ile ödeme pratik. Ancak 247 mAh pil, “her şeyi aktif” kullanımda günü zor çıkarıyor; ağır kullanımda gün içinde şarj isteyebiliyor. “Hafif kullanım + ayarlı bildirimler” ile daha rahat. Samsung telefon yoksa EKG ve tansiyon (BP) özelliklerinin kısıtlı olduğunu unutmayın. “Sürekli şarj sorun değil” diyenler için alınır; uzun pil isteyenlere göre değil.

1) Donanım & yazılım

İşletim sistemi: Wear OS 5.0, One UI 4.0 ile geliyor; güncelleme ile One UI 6.0’a yükseltilebiliyor.

Hafıza: 1.5 GB RAM + 16 GB depolama.

İşlemci/GPU: ARM Cortex-A55 (64-bit, 1.18 GHz) + ARM Mali-G68.

Bağlantı: Bluetooth 5.3, Wi-Fi 4 (802.11n), NFC (Samsung Pay ile ödeme).

eSIM: Desteği olan varyant mevcut; benim bildiğim kadarıyla TR’de resmi eSIM’li sürüm yok (ayrı model).

2) Ekran

Boyut/Panel: 1.2" Super AMOLED, 396×396 çözünürlük, ~330 PPI, 16M renk.

Koruma & özellikler: Sürekli açık ekran (AOD), çizilmeye dayanıklı yapı, safir kristal cam hissi veren sağlamlık.

3) Pil & şarj

Kapasite: 247 mAh.

Gerçek kullanım: Yoğun bildirim, arama, GPS, sağlık ölçümleri açıkken bir günü zor tamamlıyor. Daha dengeli profilde gün sonunu görmek mümkün.

Şarj önerisi: Kutudan şarj aparatı çıkıyor; laptop USB’si veya 5W adaptör yeterli.

Not: Ağır kullanımda bazen uygulama kurarken kapanma yaşadım—pil kritik seviyedeyse önce kısa şarj iyi fikir.

1. Konum & bağlantı deneyimi

GPS/galileo/GLONASS/BeiDou destekli.

Bluetooth 5.3 menzili tatmin edici: İki katlı evde telefon alt katta iken üst kattan arama yanıtladım, kopma yaşamadım.

Wi-Fi 4 güncel değil ama saat için yeterli; bildirim ve mağaza indirme işlerini görüyor.

5) Sensörler

Var: İvmeölçer, jiroskop, ortam ışığı, pusula, barometre, altimetre.

Yok: Termometre (olsa hoş olurdu).

6) Sağlık & güvenlik

Sağlık: Nabız, SpO₂, kan basıncı (BP), EKG, BIA (vücut kompozisyonu), düzensiz ritim bildirimi, stres, nefes egzersizleri, gelişmiş uyku + koçluk, su tüketimi, hareketsizlik uyarısı, “vücut enerjisi” gibi metrikler.

Önemli not: Samsung telefon yoksa EKG/BP çalışmıyor.

Güvenlik: Düşme algılama (titreşim + “iyi misiniz?” sorgusu), acil arama, acil durum bilgisi ve konum paylaşımı.

7) Dayanıklılık & multimedya

IP68 toz/su dayanımı; havuz/deniz kullanımında sorun yaşamadım.

Hoparlör + mikrofon: Saatten görüşme yapılabiliyor; ses seviyesi ve anlaşılabilirliği günlük kullanım için iyi.

Müzik: Telefondan saate müzik atıp telefon olmadan dinlemek mümkün.

😎 Kullanım deneyimi (küçük notlar)

Bildirim yönetimini iyi ayarlayın (gereksizleri kapatın); pil farkı belirgin.

AOD + yüksek parlaklık + sürekli ölçüm birlikteyken pil agresif düşüyor.

NFC ödemeyi (Samsung Pay) kurunca markette cüzdan derdi bitiyor—alışınca çok pratik.

Yazılımsal mağaza/uygulama indirmelerinde pili düşük tutmayın; kapanma yaşanabiliyor.

9) Artılar / Eksiler

Artılar

Kompakt, şık ve Super AMOLED ekran

Zengin sağlık sensörü seti; NFC ödeme

Bluetooth 5.3 ile sağlam bağlantı, saatten konuşma rahatlığı

IP68 ile su/ter tarafında içe su serpen dayanıklılık

Eksiler

Pil ağır kullanımda günü zor çıkarıyor

EKG/BP için Samsung telefon şart

Wi-Fi 4 güncel değil (iş görse de)

Düşük pilde uygulama kurarken kapanma yaşanabiliyor

10) Alınır mı?

Evet, eğer: Hafif/kompakt bir Wear OS saat istiyorsanız, NFC ödeme + arama + temel sağlık takibi sizin için yeterliyse, gün içinde şarja takmayı dert etmiyorsanız.

Düşünün, eğer: “İki gün+ pil” şartınız varsa veya Samsung telefonsuz EKG/BP sizin için kritikse.

11) Fiyat notu & kapanış

Ben alırken ~4.000 TL seviyesindeydi; şu an linklerde daha aşağısı görülebiliyor (satın alma linkini ekleyebilirsin). Bu, ilk ürün incelemem sayılır; tekrar/eksik varsa kusura bakmayın—sorunuz olursa yazın, yardımcı olurum.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • İlk ileti
        Son ileti
      İstatistikler

0

9

Kullanıcı

175

Konu

186