Format sonrası “veri dizini oluşturulamadı” hatası
-
Bilgisayarıma yeni aldığım SSD’ye sıfırdan Windows kurdum. Ancak kurulumdan sonra “veri dizini oluşturulamadı” hatası almaya başladım. Intel yazılımında da sürüm notlarını açamıyorum.
Bu sorun SSD’den mi kaynaklanıyor olabilir? -
@Doğukan-KOÇAK Büyük ihtimalle donanım arızası değil, yazılım veya izin kaynaklı bir durum:
Klasör izinleri – Windows kurulumunda bazı dizinlerin izinleri bozulmuş olabilir. İlgili programı yönetici olarak çalıştırmayı dene.
Eksik sürücüler – Özellikle Intel RST (Rapid Storage) veya chipset sürücüleri yüklenmemişse bu tarz hatalar çıkabiliyor. Acer/Intel sitesinden güncel sürücüleri indir.
.NET Framework / Visual C++ – Temiz kurulum sonrası bu paketler eksik olabiliyor. Güncellemeleri yap ve Windows Update’i tamamen bitir.
SSD kontrolü – Yine de emin olmak için CrystalDiskInfo ile SSD’nin sağlık durumuna bakabilirsin. Yeni disk olsa da hata olma ihtimali düşük ama kontrol etmekte fayda var.
Programı yeniden kur – Özellikle Intel yazılımını tamamen kaldırıp en güncel sürümünü yüklemeyi dene.
Özet: Donanımda sorun olma ihtimali çok düşük. %90 ihtimalle sürücü/izin kaynaklı. Güncel sürücüleri kur, Windows Update’i tamamla, olmazsa ilgili yazılımı kaldırıp yeniden yükle.
-
-