RX580 BIOS güncellemesinden sonra görüntü alamıyorum
-
XFX RX 580 GTS XXX Edition 8GB ekran kartıma UEFI desteği için BIOS yükledim. İlk başta bir hafta sorunsuz kullandım, fakat bilgisayarı kapatıp ertesi gün açtığımda ekrana görüntü gelmedi. Klavye ışıkları bile yanmadı. Deneme amaçlı farklı bir ekran kartı taktığımda, Secure Boot kapalıyken görüntü yok ama klavye ışıkları yanıyor.
Bu durumun sebebi ne olabilir? -
@Doğukan-KOÇAK Büyük ihtimalle yüklediğin BIOS dosyası kartın kendi modeline tam uyumlu değil veya UEFI uyumluluk kısmında hata var. Bu yüzden sistem POST aşamasında takılıyor ve ekran gelmiyor.
Deneyebileceğin adımlar:
Orijinal BIOS’u geri yükle → Elinde yedek varsa, farklı bir ekran kartı ile görüntü alıp RX580’e tekrar kendi orijinal BIOS’unu flashlaman gerekir.
CMOS sıfırlaması yap → Anakartın pilini çıkarıp birkaç dakika bekle, sonra tekrar tak. Bu bazen Secure Boot / UEFI kilitlenmelerini çözer.
Legacy Boot dene → BIOS’tan Secure Boot’u kapatıp Legacy mode’a almayı dene.
Eğer hiçbiri olmazsa, kart brick olmuş olabilir → O durumda tek çözüm SPI programlayıcı ile BIOS’u doğrudan yongaya yazmaktır.
Özetle, sorun %99 yazılımsal (yanlış/uyumsuz BIOS) ve donanımsal bir arıza ihtimali düşük.
-
-