• Kategoriler
    • Güncel
    • Etiketler
    • Popüler
    • World
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Kayıt Ol
    • Giriş

Rampage Blitz Ultimate (8000 Hz)

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Kullanıcı İncelemeleri
    1 İleti 1 Yayımlayıcılar 2 Bakış 1 Watching
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • Ceren GEZGİNC Çevrimdışı
      Ceren GEZGİN
      Son düzenleyen:

Selam! Ceren ben. Yıllardır CS ve diğer rekabetçi oyunlarda üst rütbelerde oynayan; CS’de FACEIT 10 / 2250, LoL’de Challenger görmüş, giriş–üst seviye derken magnesium “top tier” dahil epey fare eskiten biri olarak kendi deneyim notlarımı bırakıyorum. Profilimde kullandığım farelerin fotoğrafları da var merak eden bakabilir.

Rampage Blitz Ultimate.webp

Kısa özet

Blitz Ultimate, Rampage’in “premium” segment iddiasını destekleyen, PixArt 3950 sensörlü, 8000 Hz destekli, mini–ergo formunda hafif (benim tartımda 57 g) bir fare. Malzeme rijitliği ve formu çok iyi; sensör tarafı sorunsuz. Polling ölçümünde tavandaki 8K’yı pratikte genelde ~7200 Hz tepe / ~6800 Hz ortalama gördüm (yazılımla toparlanabilir). Yan tuşlar biraz “mushy”, skatez alanı küçük (bastırarak oynayanları etkileyebilir). Fiyat/performans tarafında 2700 TL civarında yakalanırsa alınır.

1) Marka & konumlandırma

Rampage yıllarca “rebrand/uygun fiyat” algısıyla anıldı; son dönemde Zenith Pro 4K ile başlayan daha üst segment hamlelerini Blitz Ultimate ile ileri taşımış. Bu model mini ergo çizgide; DeathAdder V3 HyperSpeed, Lamzu Paro Aurora ve Zowie EC3 ile boyut/ergonomi açısından karşılaştırılabilir.

1. Kutu & teknik özet

İçerik: 8000 Hz dongle, şarj kablosu, 1 set grip tape, 1 set skatez.

Ağırlık: İlanda 56 g, benim hassas tartıda 57 g (±1–2 g tolerans makul).

Bileşenler: Sensörden MCU’ya, switch’lere kadar üst seviye ekosistem tercihleri.

Yazılım: Polling/EQ değil ama temel ayarlar için kendi yazılımı (polling testini Razer’ın aracıyla yaptım).

3) Ergonomi & his

Form: Mini–ergo. Avuç içi/kısmi claw tutuşta rahat; parmak ucu tutuşta da dengeli.

Rijitlik: Yanlardan bastırınca esneme yok, üst–alt sıkıştırmada gövde “gıcırdama” yapmıyor. 57 g bir gövde için gerçekten iyi. DA V3 HS ile kalite hissi yakın.

Skatez: Kalınlık/kayma hızı iyi ama alan küçük. Mousepad’e baskılı oynuyorsanız sürtünme hissi artabiliyor. Uzun vadede full boy opsiyon isterdim.

4) Tuşlar & scroll

Ana tuşlar (L/R): Pre/Post travel neredeyse yok, klik net ve kararlı.

Yan tuşlar: Biraz mushy karakter; hissiyatta “mükemmel” değil ama oyunda performansı baltalamıyor.

Scroll: Dişler belirgin, tık geçişleri net; tepe klik yumuşak.

5) Sensör & polling

PixArt 3950 beklediğim gibi sorun çıkarmadı; hızlanma/angle snapping vs. yok.

Polling ölçümü: 8K destekli fakat pratikte ~7200 Hz tavan, ~6800 Hz ortalama gördüm. Rakiplerde daha stabil 8K değerleri mümkün; yazılım güncellemesi ile iyileşebilir.

Gerçek kullanım: 8K her oyunda stabil çalışmıyor; Unreal Engine tabanlı bazı oyunlar 2000 Hz üzeri polling’de takılma/donma yapabiliyor. Ayrıca CPU yükü bariz artıyor. Ben tüm testlerin büyük kısmını 2000 Hz’de, bir bölümünü 4000 Hz’de yaptım ve 2000–4000 Hz aralığını tatlı nokta buldum (pil & stabilite de daha iyi).

6) Oyun içi performans

FPS odağı: CS2, Valorant, Apex gibi başlıklarda mikro-flick ve mikro-düzeltmelerde kontrol hissi çok iyi.

Takip (tracking): Yüksek polling’de teorik gecikme düşüyor ama oyuna göre fayda değişken; 2000–4000 Hz pratik–stabil.

Kaldırma mesafesi (LOD): Dert yaratmadı; pad değişiminde yine de yazılım/firmware ile bakın.

7) Artılar / Eksiler

Artılar

Rijit gövde, hafiflik ve iyi ağırlık dağılımı

3950 sensör ile güven veren izleme

Ana tuş travel’ı çok iyi, scroll net

Mini–ergo formuyla küçük/orta el için konforlu

Doğru fiyata güçlü F/P

Eksiler

8K pratikte stabilize olmuyor (benim ölçümlerimde ~7.2K tepe)

Yan tuşlar mushy; hissiyatta kusursuz değil

Skatez alanı küçük → bastırarak oynayanlara sürtünme hissi

Yedek full boy skatez keşke kutudan çıksaydı

😎 Fiyat & öneri

İnceleme döneminde kampanyayla ~2700 TL seviyesine düşüyordu (Rampage sitesinde “EMSTAR” koduyla — kod bana ait değil; ürünü kendi paramla aldım). Bu bantta rakiplerine göre mantıklı.

Kimler için ideal? Mini–ergo isteyen, hafif/rijit gövde arayan, 2000–4000 Hz aralığında stabil performans ve rekabetçi FPS oynayan kullanıcılar.

Kim düşünsün? Yan tuş hissine aşırı takılanlar, gerçek 8K stabilite arayanlar, büyük skatez alanı isteyen “bastırarak oynayan” kullanıcılar.

9) Son söz

Küçük eksilerine rağmen beğendim. Rampage, Blitz Ultimate ile “premium” iddiasını ciddiye aldığını gösteriyor. Eğer form faktörü size uyuyorsa ve stabil 2–4K Hz kullanım aklınızdaysa, bu fiyat seviyesinde güvenle önerebilirim.
      Sorunuz kalırsa yazın; deneyim paylaşmayı severim.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • İlk ileti
        Son ileti
      İstatistikler

0

9

Kullanıcı

175

Konu

186