• Kategoriler
    • Güncel
    • Etiketler
    • Popüler
    • World
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Kayıt Ol
    • Giriş

ASUS ROG Pelta Kablosuz Oyuncu Kulaklığı

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Kullanıcı İncelemeleri
    1 İleti 1 Yayımlayıcılar 3 Bakış 1 Watching
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • Ceren GEZGİNC Çevrimdışı
      Ceren GEZGİN
      Son düzenleyen:

Selam! Ceren ben. Uzun süredir “kablosuza geçsem mi?” diye gidip geliyordum. Steelseries, Razer ve ASUS ROG arasında bolca araştırmadan sonra, yaklaşık 3 yıldır kullandığım kablolu Razer Blackshark V2 USB THX’ten ASUS ROG Pelta Wireless’a geçtim. (N11’den 6300₺’ye aldım.) Aşağıdaki tamamen 3 günlük kullanım sonrası sıcak izlenimlerim—umuyorum kararsız kalanlara ışık olur. 🙂

ASUS ROG Pelta Kablosuz Oyuncu Kulaklığı.jpg

Genel izlenim

ASUS bu modelde gerçekten taş gibi iş çıkarmış. Kutudan çıktığı hâliyle bass seviyesi tatmin edici; daha fazlasını isterseniz Armoury Crate’ten Türkçe arayüzle EQ, hazır profiller, ses netliği ve efekt ayarlarını kurcalamak çok kolay. “Tak–çalıştır, sonra ince ayar” konforu var.

Oyun performansı (ses kasma)

Denediğim oyunlar: CS2, PUBG, RDR2, Battlefield 1.
      CS tarafında ~3000 saatim var; Faceit 10 seviye / 2250 puandayım. Pelta’nın yer–yön tespiti cidden sınıf atlatıyor. Düşman konumunu “nokta atışı” ayırt ettiriyor; PUBG’de bu, resmen hayat kurtardı. Hani “fare çıtırtısını 40 yıl unutmaz” derler ya; bu kulaklık o hissi veriyor. 🙂

Mikrofon

Discord ve LoL seslide ekip “net ve pürüzsüz” dedi; cızırtı duyan olmadı. Mute edince mikrofon ucundaki kırmızı LED yanıyor ve kulaklık sesli uyarı da veriyor. Yayın/sohbet için güven veriyor.

Ergonomi & pil

Pedler kumaş ve yumuşak; kulak çevresini iyi sarıyor. (Steelseries Arctis Nova 5 bana küçük gelirdi; Pelta tam oldu.) Ağırlık dağılımı başarılı—uzun oturumlarda baş ağrısı yapmadı. Kulağı dinlendirmek istediğimde yana katlanıp boyna asılabiliyor, pratik.
      Pil tarafı: 2.4G ile ~24 saat, Bluetooth ile ~90 saat gibi iddialı süreler. Not: Bluetooth’ta gecikme hissediliyor; rekabetçi oyun için 2.4G şart. Kutudan yedek ped çıkmıyor—bilginize.

Müzik (kısa not)

Testlerimde Linkin Park – Wretches And Kings dahil rock parçalar, dizi müzikleri ve 7.1 sanal test videoları denedim. Oyun odaklı bir kulaklık olmasına rağmen bass/derinlik tarafı tatmin etti; bazı parçalarda arabamdaki Burmester tadına yaklaşan bir his aldım. Ama müzik yorumu doğal olarak öznel.

Karşılaştırma

Kendi elimdeki üçlüye göre kıyas:

ASUS ROG Pelta Wireless

Steelseries Arctis Nova 5 Wireless

Razer Blackshark V2 USB THX (kablolu)

CS2’de ayak sesi/yer–yön ayrımı Pelta’da en net; özellikle rekabetçi senaryoda fark edilir üstün. Rahatlık, ergonomi ve mikrofon kalitesi de Pelta’da bir adım önde. “Keşke elolara çıkmadan önce geçseydim” dedirten cinsten.

Artılar / Eksiler (özet)

Artılar

Üst seviye yön tayini, net ayak sesi ayrımı (FPS için biçilmiş kaftan)

Armoury Crate ile kolay EQ/profil ayarı

Temiz, gürültüsüz mikrofon + pratik mute uyarıları

Rahat, hafif, katlanabilir yapı

2.4G’de rekabetçi oyun için yeterli pil ömrü

Eksiler

Kutudan yedek ped çıkmıyor

Bluetooth’ta gecikme var (oyunda 2.4G şart)

Son söz

“Alınır mı?” Bence kararsız kalanlara net evet. Özellikle FPS ağırlıklı oynayanlar için yer–yön performansı çok tatmin edici. Kullananlar deneyimlerini aşağıya bıraksın; sorusu olanları da beklerim. Herkese iyi oyunlar, iyi sosyaller!

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • İlk ileti
        Son ileti
      İstatistikler

0

9

Kullanıcı

175

Konu

186